DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: A ferrarisok sokat fognak javulni

George Russell szerint a Williams megtette a tőlük telhető szükséges lépéseket a fejlődéshez, de attól tart, a Ferrari-motoros csapatok javulnak majd annyit, hogy megnehezítsék a dolgukat.

A tavalyi szezonban az Alfa Romeo és a Haas is csak a Williamst tudta maga mögé utasítani, mivel a Ferrari gyenge erőforrásai miatt jelentősen visszaesett a teljesítményük. Ugyanakkor a William gyengélkedése már nem újkeletű.

2018-ban 7, 2019-ben 1, tavaly pedig egyetlen pontot sem tudtak szerezni, George Russell első williamses pontjai is váratnak még magukra, így legfőbb ideje lenne, hogy a grove-iak összeszedjék magukat, erre pedig a Mercedes reménysége szerint meg is van minden esély.



„Tavaly láthattuk, hogy a mezőny végén nagyon kevés pont döntött. Csak egyetlen jó hétvégére lenne szükségünk, ami egyből a nyolcadik helyre repíthetne bennünket” – mondta George Russell a Williams FW43B félresikerült bemutatóján.

„A Haas és az Alfa Romeo voltak a legnagyobb riválisaink 2020-ban, az pedig nem titok, hogy a Ferrari motorja idén jóval erősebb lesz, ami nem jön jól számunkra. Ugyanakkor szerintem jó munkát végeztünk a télen. Nem szeretnénk rosszabbak lenni, mint tavaly, ez a célunk, számításba véve a Ferrari előrelépését.”

„Személy szerint elégedett vagyok azzal, ami az előző két évben történt, de még mindig úgy érzem, sokkal több van bennem. Javulnom kell, hogy a legtöbbet hozhassam ki magamból, és egyszer győzelmekért és a bajnoki címért harcolhassak. Élnem kell a kínálkozó lehetőségekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: