DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas a hosszabbításról: Nem sietek

Nem csupán Lewis Hamilton, hanem Valtteri Bottas szerződése is csak 2021-re él a csapattal. A finn versenyző megérti, hogy a Mercedes nyitva tartja az opcióit, de egyelőre nem érzi a hosszabbítást aktuális témának.

A Mercedes kényelmes helyzetben van 2022-re nézve: a jelenlegi pilóták mellett George Russell is rendelkezésükre áll, három jelölt közül választhatnak ki kettőt. Egyesek szerint a gyenge láncszem Bottas, aki mióta a csapatnál szerepel, mindig egy évre írt alá, jellemzően a szezon közepén vagy második felében, tavaly például augusztusban. A finn állítja, idén sem sürgős neki.

„Az igazat megvallva nem sietek ez ügyben” – mondta az angol Motorsportnak Bottas. „Valamennyire megértem a csapatot. Ha lehetőségük van a nagy változások évében, 2022-ben mindkét versenyzőjüket megválasztani, opcióik vannak, az jó a csapat szempontjából. De hogy őszinte legyek, részemről nem érzem szükségét a sietségnek. Egyszerűen teljes gázzal megyek a szezonnak és igyekszem elérni a céljaim. Idővel ez is beszédtéma lesz, de egyelőre nem az.”



Bottas évről évre nagy elvárásokat fogalmaz meg a szezon kezdetén, világbajnoki címről és Hamilton legyőzéséről beszél. Most úgy nyilatkozott, csalódás lenne számára, ha közös időszakuk alatt sosem tudná legyőzni a hétszeres bajnok britet.

„Természetesen bizonyos tekintetben csalódás lenne, hiszen már sok éve vagyok Lewis csapattársa, és nyilván minden évben ez a célom. De még nagyobb csalódás lenne úgy visszatekinteni, hogy rájövök, jobb is lehettem volna, jobban megerőltethettem volna magam. Nem akarok ’mi lett volna, ha’ kezdetű mondatot hagyni az év végére, ez a végső cél. Ha mindent beleadok, amivel rendelkezem, a maximumot nyújtom, ahogyan én és a körülöttem levő emberek elmondták, akkor nem lesz min bánkódnom” – fogalmazott harciasan az előző két szezon ezüstérmese.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: