DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Tudom, hogy nagyon gyorsan el fognak engem felejteni

Sebastian Vettel úgy véli, mint az egész világ, az F1 is folyamatos mozgásban van, emiatt pedig hamarosan őt is elfelejtik majd, miután visszavonul, de már megbékélt ezzel a négyszeres világbajnok.

 

Csak három pilóta, Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher és Lewis Hamilton nyert több világbajnoki címet a Formula-1-ben, mint Sebastian Vettel, aki Alain Prosthoz hasonlóan négyszer ért fel a csúcsra – eddig.

Ha a futamgyőzelmek számát nézzük, akkor még jobban áll a német, hiszen 53 elsőségét csak a két hétszeres világbajnok tudta felülmúlni. Azonban az elmúlt évek gyengébb teljesítményeit követően sokan kikezdték Vettelt.

A Motorsport.com-nak mondta el a négyszeres világbajnok, hogy mire számít, miután befejezi az F1-et: „Először is, nem érdekel, mit mondanak rólam az emberek! Ez a világ mindig előre tekint, s ez így is van rendjén. Nem maradhatunk a múltban, mert akkor még mindig azon filóznánk, hogy Juan Manuel Fangio a versenyzők istene.”



„Ne értsenek félre, tényleg nagyszerű pilóta volt, de ha megkérdeznénk egy 15 évest, nem hinném, hogy megtudná mondani, ki is volt ő. Összességében ezzel nincs is semmi gond, hiszen azok az idők már elmúltak, ahogyan ez a pillanat is el fog múlni.”

„Biztosra veszem, hogy amikor visszavonulok, nagyon gyorsan el fognak felejteni, de ez így van rendjén” – filozofált Vettel. „Pont emiatt nem aggódom soha amiatt, hogy bizonyítanom kellene az embereknek, így csak azokra figyelek, akik közel állnak hozzám.”

„Az F1 nagyon gyorsan halad, nemcsak a pályán mutatott sebesség tekintetében, hanem a megítélések alapján is, amit az utolsó két futam eredményétől függően állítanak fel magukban az emberek. Lehet, hogy a semmiből jössz, és te leszel a hős, mert volt pár jó futamod, de járhat valaki úgy is, mint én: több, mint 50 futamot nyertem, mégis átlagosnak vagyok megítélve, manapság így megy ez.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: