DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mercedes: Persze, hogy elrejtettünk egy új szupertrükköt!

Nemcsak a Red Bull, hanem a vb-címvédő csapat is titkolózik az autója egyes részleteivel: Toto Wolff csapatvezető viccesen megjegyezte, hogy mindenki el fog ámulni, amikor meglátják az újítást.

Kedden mutatták be a Mercedes 2021-es versenygépét, a W12-es kódjelű autót, a stúdiófotókon azonban szándékosan rejtve maradtak a padlólemez bizonyos részei – azaz pontosan az a terület, ahol a 2021-es minimális szabályváltozások a legtöbb módosítást igényelték. James Allison technikai igazgató nem is volt hajlandó elárulni a bemutatón, hogy mire költötték a két fejlesztési zsetont, sőt azt is konkrétan elmondta, hogy a padlólemez környékén rejtegetnek valamit.

mercedes-w12_1



Amikor Toto Wolffot erről kérdezte a Motorsport.com holland kiadása, félig viccesen így felelt a Mercedes csapatfőnöke: „Hát persze, hogy elrejtettünk ott egy új szupertrükköt, különben megmutattuk volna! Mindannyian le lesztek nyűgözve, amikor meglátjátok.”

Wolff aztán komolyabbra fordította a szót, és elmagyarázta, miért nem fedik fel egyből a lapjaikat: „Tíz nap van a bemutatónk és az első tesztnap között. Ha már most megmutattunk mindent, plusz lehetőségeket kínálunk az ellenfeleinknek. Megnézhetik a dolgainkat, kielemezhetik őket, sőt akár számolgathatnak is CFD-modellekkel. Éppen ezért akár már az első, második vagy harmadik versenyen előállhatnak valami hasonló fejlesztéssel. Túl hosszú a tíznapos intervallum a bemutatónk és a teszt között, nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindent ilyen korán megmutassunk.”

Tavaly egyébként valóban a Mercedes rukkolt elő a legérdekesebb újítással a teszten a DAS révén. A mostani holtidőszakban viszont nemcsak a vb-címvédő alakulat rejtegeti az autóját, hanem például a legfőbb kihívójuknak tartott Red Bull is, amely még a silverstone-i filmforgatási napjuk után sem osztott meg egyetlen fotót sem az RB16B-ről – igaz, Helmut Marko szerint egyáltalán nem titkolózásról van szó az esetükben.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: