DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Én mindig magamra fogadnék

Sokáig tartott, mire a Mercedes és Lewis Hamilton megegyezett a szerződéshosszabbításról. Az új kontraktus mindössze egy szezonra szól, de a brit szerint ettől szorosabb a köztük lévő kötelék.

A tél legfelkapottabb F1-es témája Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása volt, melyre egészen februárig kellett várni, s végül a felek csak egy évvel hosszabbították meg a lejáró egyezséget.

Ugyanezen az elven elindulva, idén év végén is megindulnak majd a találgatások és a nyomás nőni fog a média részéről a jelenleg hétszeres világbajnok felé, akitől a Motorsport.com újságírója kérdezte meg, jelenthet-e ez számára extra nyomást.

„Majd az idő megmondja. Nem először ülök ezen a lovon, sokszor voltam már ebben a pozícióban és rengetegszer szembesítettek már ezzel a kérdéssel, így ha ebből a megközelítésből nézzük, akkor nem hinném, hogy ez nyomást tud rám helyezni.”



A nyolcadik világbajnoki címére hajtó brit korábban már elmondta, nem a vb-cím megszerzése vagy esetleges elbukása miatt fogja meghozni döntését 2022-re, de a szavai alapján meg sem fordul a fejében, hogy ne ő nyerné az idei szezont.

„Természetesen továbbra is hiszek magamban és mindig magamra fogadnék, ha tehetném, mivel tudom, mibe kerül az, ha valaki teljesíteni akar a pályán. Szerintem köztem és a Mercedes közt különleges kapcsolat alakult ki, és szerintem a jövőben több is lesz köztünk, mint a versenyzés.”

„Még mindig imádom, amit csinálok, és még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy nem kellett elköteleződnöm több évre, így majd megláthatom, hogyan alakul a szezon” – zárta az interjút Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: