DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem a vb-címen múlik, visszavonul-e Hamilton

A hétszeres világbajnok úgy érzi, nem lenne önmaga, ha csak az eredmények és bajnoki címek hajtanák a versenyzés szeretete helyett. A szezon közepén vagy vége felé fog határozni a jövőről.

Ha az előző négy évhez hasonlóan Lewis Hamilton a 2021-es szezonban is megnyeri a bajnoki címet, a Formula-1 nyolcszoros világbajnokává válik, az elsővé a sport története során, és minden mutatóban egyértelműen maga mögött hagyja Michael Schumachert. A brit versenyző egyetlen évvel hosszabbította meg szerződését, saját elmondása szerint karriercéljai nagy többségét elérte, ezért nincs szüksége rá, hogy hosszú távra tervezzen.

Kézenfekvő magyarázatnak tűnik: ha Hamilton megszerzi a nyolcadik vb-címet, év végén befejezi pályafutását minden idők legsikeresebbjeként. Ő viszont állítja, nem ezen múlik, folytatja-e vagy visszavonul.



„Magamban egy nagyon fontos döntést hoztam: nem akarom, hogy ez legyen a döntő tényező. Én azért kezdtem versenyezni, mert imádom a versenyzést. Ennek kell lennie a középpontban. Ha már nem szeretnék versenyezni, csak az elismerésekre, csak a bajnoki címekre hajtanék, akkor úgy érezném, hogy talán már nem vagyok önmagam” – mondta Hamilton a W12-t bemutató Mercedes online sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is részt vett.

„Természetesen ez a legnagyobb álom, de nem hiszem, hogy ennek kell a döntő tényezőnek lennie abban a kérdésben, hogy maradok vagy megyek. Az fontosabb, hogy ha felveszem a sisakot, mosolygok-e továbbra is, miközben elhagyom a garázst.”

„Teljes mértékben a szezonra és a teljesítésre koncentrálok. Még mindig szeretem, amit csinálok. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell több évre elköteleznem magam, ezért választottam egyéves szerződést. Aztán meglátom, hogyan alakul az év, hol állunk a szezon közepén vagy a vége felé. Ki tudja, hogy még mindig tartani fog-e a pandémia. De ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok elkötelezett. Még mindig nagyon, nagyon el vagyok kötelezve a sport iránt” – mondta el Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: