DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton szakított a menedzserével

Külföldi sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton már a szezon kezdete előtt szakított menedzserével, a brit Marc Hynesszal, aki nemrég töltötte be 43. születésnapját.

A GPBlog a Sportsmailre hivatkozva írta meg, hogy Lewis Hamilton és Marc Hynes útjai hét év után különválnak. A 43 esztendős menedzser 1999-ben Formula-3-as bajnok lett, Luciano Burtit és Jenson Buttont maga mögé utasítva.

Ennek ellenére sosem jutott el a Formula-1-ig a brit versenyző, legalábbis nem pilótaként, hiszen az elmúlt hét évben Lewis Hamilton menedzsere volt. Hamilton Project 44 néven alapított egy vállalkozást, aminek Hynes lett a vezérigazgatója.



Ez a cég felelős Lewis Hamilton menedzsmentjéért, a hétszeres világbajnok pedig azt követően alapította a Project 44-t, hogy szakított addigi menedzserével, Simon Fullerrel, előtte pedig a kezdeti időkben még saját édesapja intézte ügyeit Hamiltonnak.

A versenyző és a menedzser még a télen tárgyalóasztalhoz ültek, és döntöttek a szakításról, mikor Hamilton megkapta a lovagi érdemrendet és a BBC az év sportszemélyiségének választotta. Közös megegyezéssel vetettek véget a hírek szerint a hétéves együttműködésnek.

Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címére hajtó Hamilton és a Mercedes rendkívül későn jutottak egyezségre a versenyző új szerződését illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: