DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brivio: Alonso túl igényes, de pont ez kell nekünk

A MotoGP-ből az F1-be igazoló Davide Brivio – aki az Alpine versenyigazgatója lesz – elárulta, mik az első benyomásai a csapat „igényes” kétszeres világbajnokáról, Fernando Alonsóról.

A korábban a Yamahával, majd tavaly a Suzukival is a MotoGP-ben csúcsra jutó csapatmenedzser, Davide Brivio elhagyta a gyorsaságimotoros-világbajnokságot, helyette pedig a Formula-1-ben, a Renault-ból átalakuló Alpine-nál vállal szerepet versenyigazgatói posztban.

Az 56 esztendős olasz menedzser a Crash.net-nek árulta el, mik az első benyomásai a Daytonában, az Indy 500-on és a WEC-ben is jártas Fernano Alonsóról, aki korábban épp a Renault-val ünnepelhette legnagyobb sikereit az F1-ben.



Brivio azt már elmondta, hogy nehezebb átjönni a MotoGP-ből az F1-be, mint az fordított esetben lenne, most pedig elmondta azt is, milyennek ismerte meg az istálló kétszeres világbajnokát: „Egy biztos, nem azért jött vissza, hogy vezethessen egy F1-es autót.”

„Sokkal inkább amiatt tért vissza, hogy jó eredményekért harcolhasson. Volt már néhány rövidebb beszélgetésünk, nagyon rendes srácnak tűnik eddig. Elképesztően motivált és hihetetlen akaraterő van benne, hogy minden a helyére kerüljön a csapatnál, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki az autóból.”

„Igen, egy kissé túlontúl igényes, de én szeretem az ilyen embereket. Pontosan ilyen kaliberű versenyzőre van szükségünk, aki az utolsó porszemig mindent a helyén akar tudni, hogy a legjobb eredményt érhessük el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: