DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Idén visszatér a régi Vettel

Bár az elmúlt években Sebastian Vettel megindult lefelé a lejtőn, a Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, az Aston Martinhoz szerződő német idén visszanyeri legjobb formáját.

Sebastian Vettel az elmúlt években leginkább hibáival és megforgásaival hívta fel magára a közvélemény figyelmét, miközben a Ferrarival is egyre inkább elharapódzott a viszonya a német pilótának.

A négyszeres világbajnok végül Strolléknál lelt új otthonra, a Racing Pointból Aston Martinná átvedlett istállónál pedig – mely szerdán mutatta be első versenygépét több, mint hatvan év elteltével – vissza fogja nyerni régi formáját Toto Wolff szerint.



„Az elmúlt években Sebastian belekerült egy negatív spirálba, amiről leginkább a személyes viszonyok megromlása tehetett véleményem szerint” - idézi a Mercedes csapatfőnökét a Sky német kiadása.

„Még mindig fiatalnak mondható, a harmincas évei elején jár, és hihetetlen mértékű tapasztalat van mögötte. Az emberek mára talán el is felejtették, hogy 2010-ben ő lett minden idők legfiatalabb világbajnoka a Red Bull-lal. Szerintem idén visszakapjuk nemcsak azt a Vettelt, akit a Red Bullban láthattunk, de azt is, aki a Ferrari színeiben egy ideig a legnagyobb kihívónk is volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: