DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Aston Martin: Ez már nem Mercedes!

Andy Green szerint két éve elindultak a Mercedes-koncepció irányába, de az az idei autó már teljes mértékben saját, igaz, azóta is az akkor tanultakból építkeznek. Sok van a technikában.

Az Aston Martin szerdai autóbemutatójával kapcsolatban természetesen megint felmerült, hogy mennyire egy "zöld Mercedest" látunk a tavalyi rózsaszín Mercedes után, de Andy Green, a csapat technikai igazgatója szerint ez az autó teljes mértékben az övék és nem a Mercedesé. Mint ismert, a 2020-as verziót kis túlzással a 2019-es Mercedesről mintázták, sok elem megegyezett, idénre pedig limitált alkatrészmennyiséget lehetett csak módosítani.

"Fogalmunk sincs róla, hogy a Mercedes mit csinál, vagy hogy mit csinált" - mondta Green a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. "Az autó koncepciója teljes mértékben az Aston Martiné és az eredeti koncepció, amely most már két éves, régen mögöttünk van. Rengeteget tanultunk azóta, nagyon jó munkát végeztünk, de tavaly sok hibát is elkövettünk" - tette hozzá.

"Az viszont egyértelmű, hogy ezekből a hibákból tanultunk és kijavítottuk őket 2021-re, amely miatt optimisták vagyunk az autó teljesítményével kapcsolatban. Összességében elégedett vagyok azzal, hogy azt a döntést (a Mercedes-koncepció felé mozdulást) meghoztuk két évvel ezelőtt és szerintem még mindig arra építkezünk. Ez az autó most nagyon sokra képes, a feladat az. hogy ezt kihozzuk belőle abban a limitált időben, amíg még ezzel foglalkozunk a 2022-es helyett."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: