DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Perezt nem fogja összetörni Verstappen”

A Red Bull sztárpilótája, Max Verstappen az utóbbi évek során több kollégájának eltérítette karrierjét, ám az Alpha Tauri csapatfőnöke szerint Sergio Perez lehet az, aki ezt a sorozatot megszakítja.

2021 elején sorozatban harmadik alkalommal érkezik új csapattárs a Red Bull istállójához Max Verstappen mellé. Az energiaitalos csapat Daniel Ricciardo 2018-as távozása óta nem talált megfelelő csapattársat Verstappennek, aki az utóbbi két évben Pierre Gasly és Alex Albon karrierjét is kis híján derékba törte. Ebből tanulva a vezetőség úgy döntött, ideje egy idősebb versenyzőt beültetni a holland mellé, ezért tavaly leszerződött az évtizedes F1-es tapasztalattal bíró Sergio Perezzel. Az Alpha Tauri csapatfőnöke szerint ez egy felettébb bölcs döntés volt.

perez-verstappen-20211-portre



„Max néhány kivételtől eltekintve mindenkit elpusztított maga mellett. Ha valaki nagyreményű újoncként érkezik oda, akkor biztosan alul marad Max Verstappennel szemben, aki négy-ötévnyi tapasztalattal a háta mögött várja. A mezőny egyik leggyorsabb pilótájáról beszélünk, ráadásul az autó sem úgy viselkedik, ahogy azt elvárják” – nyilatkozta a holland Motorsportnak a Red Bull akadémistáival dolgozó Franz Tost.

A szakvezető szerint Perezre azonban nem ez a sors vár, mivel ő a tapasztalatának köszönhetően máshogy viszonyul a Red Bull által felkínált lehetőséghez. „Ha az autó fekszik neki, akkor biztosan jó eredményeket fog hozni. Sok pontot fog gyűjteni, és le fogja tenni a névjegyét. Tudja, Verstappen mennyire gyors, így ez nem fogja őt összetörni” – árulta el Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: