DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Az F1 kegyetlen, ezt Albon is jól tudja

A McLarennél versenyző Lando Norris szerint Alexander Albon esete megmutatja a Formula-1 kegyetlen mivoltját. Hiába jó versenyző valaki, ha az F1-ben nem alakulnak jól számára a dolgok.

Lando Norris 2019-ben kezdte F1-es pályafutását, csakúgy, mint barátja, Alexander Albon, aki egy fél szezon után máris a Red Bull nagycsapatánál találta magát Pierre Gasly gyenge teljesítmény nyomán. Azonban az energiaitalosoknál neki sem jött ki a lépés, a 2021-es szezonra pedig csak tesztpilótai szerepkör jutott számára.

A mclarenes sajnálja, hogy barátjának ilyen kegyetlen sors jutott: „Alexnek nehéz dolga van. Barátok vagyunk, jól kijövünk, beszélgetünk, de ilyesmiről sosem esett szó. Egy kissé sajnálom őt, mert tudom, hogy ő igazából egy nagyon jó versenyző” – mondta a GPFansnek Norris.



„Úgy gondolom, ez nagyszerűen megmutatja, mennyire nehéz a Formula-1, hiszen hiába vagy jó, hiába győzöd le az ide vezető úton az ellenfeleidet, itt sokkal nagyobb a kihívás. Ez egy kegyetlen világ, és néha ugyanolyan hamar véget is ér ez az egész, mint ahogyan elkezdődött.”

„Én éppen ezért a legjobbamat próbálom nyújtani minden nap, de ezt a mérnökeim, a menedzsereim és mindenki tudja, aki körülöttem dolgozik. Sok időt töltök azzal, hogy rájöjjek, miben vagyok jó és miben kevésbé.”

„Az emberek a tv elől sokszor előítéletesek, és megmondják, hogy ki hol gyenge, mikor nem is ismerik a dolgok hátterét. Én boldog vagyok, ugyanakkor tudom, hogy vannak területek, ahol javulnom kell, és biztos vagyok benne, hogy Daniel oldalán ez menni is fog” – utalt Norris új csapattársára, Daniel Ricciardóra,  aki kora ellenére sem fél pár dolgot ellesni a fiatal Norristól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: