DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo furcsa helyzetbe került a McLarennél

Daniel Ricciardo meglehetősen furcsa helyzetben találta magát, hiszen miközben Lando Norris mellett egyértelműen tapasztaltabbnak mondanánk őt, a brit már harmadik szezonjára készül a McLarennél.

Kétségtelen tény, hogy F1-es berkeken belül Daniel Ricciardo tapasztaltabbnak mondhatja magát új mclarenes csapattársánál, Lando Norrisnál, azonban a 21 éves angol fiatalember már harmadik szezonját fogja megkezdeni a wokingiak oldalán, ami számára lehet lépéselőny.

A McLarenhez májusban aláíró Ricciardo elmondta véleményét a GP Fans oldalának erről a különös helyzetről: „Vicces! Bizonyára én rendelkezem több tapasztalattal az F1-ben, miután ez nekem már a 11. szezonom lesz, de a McLarenen belül Lando a rutinosabb.”



„Biztosan lesz néhány dolog, amit tőle fogok megtanulni, különösen a csapaton belüli apróságokról és magáról a McLaren családról. Minden alkalommal, mikor új csapattársat kapunk, az egy jó lehetőség, hogy tanuljunk valamit, akár munkamorál, akár vezetési technika tekintetében.”

Az ausztrál elmondta, nem is fog neki derogálni, hogy tanácsokat kérjen jóval fiatalabb csapattársától: „Én mindig nagyon nyitott vagyok” – mondta a 31 éves Ricciardo. „Tudom, hogy minden versenyző magabiztos önmagát és a képességeit illetően, így én is magabiztos vagyok, mint egyéniség, de nyitott gondolkodású is.”

„Ha lesz valami, amit el tudok lesni Landótól, és arra használhatom, hogy fejlesszem vele a saját képességeimet, akkor igyekszem annyit tanulni tőle, amennyit csak tudok” – zárta interjúját a McLarennel első szezonjára készülő Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: