DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ki kell próbálnunk a sprintversenyeket

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elmondta véleményét az F1 által vizionált sprintversenyektől. Szerinte ez egy olyan kísérlet, amit mindenképpen ki kell próbálnia a Formula-1-nek.

Az F1 vezetői a jegybevételek és a nézettség növekedését szem előtt tartva szeretnék sprintversenyekkel feldobni a hétvégéket, így Monzában, Kanadában és Brazíliában is kipróbálják ezt a formátumot.

A Ferrari versenyzői elmondták már, hogy nincs ellenükre az újítás, de azért minden áron nincs erre szüksége az F1-nek, míg a Red Bull-osok is attól félnek, nehogy elveszítse DNS-ét a száguldó cirkusz.

Most a Mercedes résztulajdonosa, egyben csapatfőnöke, Toto Wolff fejtette ki véleményét az egyelőre csak tervezés alatt álló sprintversenyekről: „Szerintem a sprintversenyek ötlete érdekes, jó értelemben” – mondta el Wolff a Mercedes-bemutató utáni online sajtótájékoztatón, amelyre a Formula.hu is meghívást kapott.



„Ez egy olyan kísérlet, amit az F1-nek mindenképpen ki kell próbálnia. M?ás szériákban, például a DTM-ben megduplázódott a nézők száma azzal, hogy szombaton és vasárnap is van verseny, ebből pedig nyilván pénzt lehet csinálni.”

„Ha őszintén csináljuk, és nem aztért, hogy mondvacsinált show legyen az egész, akkor van benne fantázia. Persze nem vagyok biztos benne, hogy be fog válni, hiszen a mostani kvalifikációs formátum nagyszerű, ebben pedig benne lesz egy baleset kockázata, ami a vasárnapi futamot is befolyásolhatja.”

„Szerintem a fordított rajtrácsnak egyetlen motorsportban sincs helye. Szórakoztatóipar vagyunk, de attól a pillanattól, hogy átcsúszunk egy hollywoodi show-ba, elveszítjük a sport értékeit. Nem feltétlenül jó a Formula-1-nek minden, ami növelheti a nézők számát, így egyensúlyozni kell a sport eredeti DNS-e és aközött, hogy mit akarnak látni a rajongók.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: