DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alpine: Cél a dobogó legteteje

Az újjáalakult Alpine csapatfőnöke, Laurent Rossi elmondta, hogy csapatának célja a folyamatos fejlődés, így végső soron nem is lehet kisebb céljuk, mint a dobogó legfelső foka.

Kedden mutatta be első autóját a Renault-ból Alpine-ná vált francia csapat, az A521-et. Fernando Alonso nem vett részt ugyan a bemutatón, mégis üzenetet küldött, méghozzá azt, hogy komplettebb versenyző most, mint két évvel ezelőtt volt és még sosem volt ennyire jó formában.

Az istállónál a Cyril Abiteboult váltó Laurent Rossi is elmondta a véleményét arról, mit szeretne elérni az Alpine-nal 2021-ben és a jövőben: „A motorsport a DNS-ünkben van, most pedig eljött az ideje annak, hogy az Alpine színeiben versenyezzünk, az autóversenyzés csúcsán, a Formula-1-ben.”

„Egyértelműek a céljaink: mindig jobban teljesíteni, mint az előző szezonban. Tavaly a dobogóért harcolhattunk, hosszabb távon már a győzelmekért szeretnénk. Az Alpine meg fogja találni a helyét a magas elvárások, a presztízs és a Formula-1 által nyújtott kihívások között. Már alig várjuk, hogy végre pályára gurulhasson az A521-gyel két nagyszerű pilótánk, a fiatal Esteban Ocon és a világbajnok Fernando Alonso.”

A Renault a 2020-as szezonban sokáig harcban volt a McLarennel és a Racing Pointtal szemben a konstruktőri harmadik helyért, végül leginkább megbízhatósági problémáik miatt csak az ötödik helyen zártak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: