Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 17. szombat
F1

Alonso nélkül érkezett az Alpine első F1-es autója

Hatodik F1-es autóként mutatkozott be a 2021-es holtszezonban az Alpine A521-es modell, az eddig Renault-ként ismert csapat új inkarnációja, amellyel Fernando Alonso visszatér a királykategóriába.

alpineAz Alpine azon csapatok közé sorolt be, amely komolyabb erőfeszítést tett és online műsorral készült a bemutató alkalmából kedden közép-európai idő szerint 16 óra kezdettel. Az eseménynek azonban előre tudhatóan volt egy nagy hiányzója, az istálló ugyanis a múlt héten közölte, hogy Alonso nem vesz részt az eseményen és nem áll rendelkezésre a sajtó számára sem, csak egy előre rögzített beszélgetésben fog megnyilvánulni – ennek köze lehet a spanyol pár héttel ezelőtti rejtélyes kerékpárbalesetéhez, amelyet követően állkapocsműtétet kellett nála végrehajtani, ám a csapat szerint ez nem befolyásolja a szezonnyitányon való részvételét.

A kétéves F1-es távolléte alatt magát számos egyéb versenysorozatban pallérozó Alonso csapattársa, az istállónál második szezonját kezdő Esteban Ocon azonban nagyon is szerepelt a videóban, s az évtizedek óta a Renault sportmárkájaként ismert Alpine történetét narrálta el a közönségnek egy élőben eléggé akadozó videóban, mielőtt bemutatta a főattrakciót, a 2021-es F1-es versenyautót.

A francia trikolór színeit viselő, dominánsan azonban kék autó láttán Ocon kijelentette, büszke a francia származására. Az autóval kapcsolatos elvárásait illetően annyit mondott, tavalyi első dobogója után még többre vágyik, az időmérőn rendszeres Q3-as részvételt, a versenyeken pedig dobogóért való harcokat remél. 

Az eseményen bemutatkozott a csapat új, háromfős vezérkara is: a csapatvezetővé előlépett Marcin Budkowski, a Suzuki tavaly bajnok MotoGP-csapatától érkezett Davide Brivio és a Renault Csoport új ügyvezető igazgatója, Luca de Meo. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?