DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mazepin: Nem vagyok rá büszke, de a versenyzés beszéljen

Először szólalt meg botránya óta Nyikita Mazepin: az orosz nagyon jó versenyzőnek tartja magát, ezért reméli, eredményeivel meg tudja változtatni a róla alkotott kedvezőtlen képet.

Interjút adott az ESPN-nek a Haas 2021-es versenyzője, Nyikita Mazepin: ennek érdekessége, hogy először szólalt meg a sajtónak közösségi médiás botránya óta, amely a december 9-én posztolt Instagram-videója miatt robbant ki.

Mazepin akkor bocsánatot kért helytelen cselekedetéért, a Haas pedig elítélte a tettet és azt ígérte, belső körben kezeli a versenyző ügyét. Az ESPN tudomása szerint a csapat nem küldte érzékenyítő tréningre a versenyzőt, ellentétben azzal, amit a botrány idején valószínűsítettek. Mazepin a friss interjúban bűnbánó hangnemben beszélt a történtekről.

„Először is, nagyon fontos elmondani, hogy decemberi tetteim az egész incidens folyamán helytelenek voltak. Teljes felelősséget vállalok értük. Nagyon fontos tanulság volt számomra, és határozottan elmondhatom, hogy most már sokkal több ismerettel rendelkezem az ilyen jellegű dolgokról, mint a múltban. Ennyi kis pozitívum van benne” – mondta el Mazepin, aki éppen ma, március 2-án lett 22 éves.



Mikor a versenyzőt a menesztése érdekében indított közösségi médiás hadjáratról kérdezték (a #WeSayNoToMazepin hashtag ma is sűrűn feltűnik az F1-es témájú posztoknál), így válaszolt: „Teljességgel megértem, az a helyes, ahogyan ők éreznek, én pedig nem voltam korrekt a tetteimben. Nem vagyok büszke rá. Ez egy fontos lépés számomra.”

A moszkvai azonban mindenekelőtt azt gondolja: ne a botrány alapján ítéljék meg, hanem hagyják, hogy a pályán bizonyítsa sportolói kvalitásait. Jó kezű versenyzőnek tartja magát, hiszen a kisebb kategóriákban gyors volt: a GP3-ban bajnoki ezüstérmet szerzett, a Formula-2-ben ötödik lett két futamgyőzelemmel és négy második hellyel.

„Azok, akik az elmúlt 21 évben velem voltak, tudják, milyen vagyok. Nehéz lenne színlelni és szó sincs ilyesmiről. Önmagam leszek a pályán, ahogy mindig is voltam. Voltam többször fent és lent, de ez is az élet része. Szerintem elsősorban a versenyzésnek kell beszélnie. Azt hiszem, nagyon jó versenyző vagyok a pályán, gyors versenyzőnek tartom magam. Az igazat megvallva várom a kihívást, hogy megmutathassam azoknak, akik pillanatnyilag nem kedvelnek, hogy kiváló versenyzői képességeim vannak. Emiatt remélhetőleg hamarosan megváltozik a rólam alkotott kép” – mondta el az ESPN-nek Mazepin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: