DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner Mazepinnek: Nőj fel!

Ha a Haas újonca még egy balhéba keveredik, annak komoly következményei lesznek. A csapatfőnök hangsúlyozta, az ügy nincs lezárva, nem tesznek úgy, mintha mi sem történt volna.

Szűkszavúan kommunikált a Haas 2021-es versenyzője, Nyikita Mazepin botránya kapcsán. Miután az oroszról kiszivárgott a nagy visszhangot keltő videó, amelyben egy lányt fogdosott, a csapat elítélő közleményt adott ki és belső vizsgálatot ígért. A Mazepin eltávolítását követelő petícióra válaszul később közölték, a 21 éves pilóta szerződése érvényben marad.

„További kommentárt az ügyhöz nem fűzünk” – írta a közleményben a csapat. A szókimondásáról ismert Günther Steiner csapatfőnök azonban, aki a The Race szakoldalon vezet egy rovatot, nem kerülhette el, hogy aktuális bejegyzésében az esetre kitérjen.

„Ezt a rovatot Nyikita Mazepin helyzetének kitárgyalásával kell kezdenem. Tett valamit, amit nem kellett volna, mi pedig markánsan hangot adtunk annak a maga idejében, hogy mit gondolunk róla. Bocsánatot kért és tudja, hogy hibázott. Most meg kell adnunk neki a lehetőséget, hogy tanuljon belőle, koncentráljon a versenyzésre és tegyen róla, hogy nem ismétli meg. Ő tisztában van vele, hogy helytelen dolgot tett, nekem pedig nem szokásom az arcába rúgni annak, aki térden áll előttem. Nem lenne helyénvaló” – olvasható az oldalon Steiner cikke.

 



„Ennek a fiatalembernek fel kell nőnie. Ami biztos, hogy foglalkoztunk az üggyel és a továbbiakban is foglalkozni fogunk vele. Nem mondjuk azt, hogy rendben volt, és nem hagyjuk szó nélkül. Oktatjuk, és a jövőben is oktatni fogjuk őt. Következményei lesznek, ha ugyanez megismétlődik vagy bármi hasonló történik. Kilátásba helyeztünk dolgokat, amelyeknek köszönhetően jobbá válik, és amelyek révén ez az eset nem ismétlődik meg, nem követ el többé ilyen hibát. Mert ez egyértelműen hiba volt a részéről. Hiba, amelyért vállalta a felelősséget, és ez fontos. Én azt mondom, ha tudod, hogy miben hibáztál, legközelebb jobban fogod csinálni. Ha tagadod, akkor nem fog menni.”

„A pontos részleteket arról, amit tettünk és amit most is teszünk, nem akarom megosztani” – zárkózott el attól Steiner, hogy többet eláruljon arról, konkrétan mit intézkedett házon belül a Haas. „Az ügy még nincs lezárva, folyamatban van. Nem lépünk tovább úgy, mintha semmi sem történt volna. Tisztában vagyok a reakciókkal. A közösségi média lehet barát és lehet ellenség is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: