DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Döntött a Haas Mazepin ügyében

Dűlőre jutott a nagy botrányt kavart Mazepin-videó következményeiről a Haas F1-es istállója, és egy közleményben megerősítette, hogy a pilóta a csapat tagja marad.

Rövid sajtóközlemény látott napvilágot szerda délután Nyikita Mazepin leendő F1-es pilóta jövőjével kapcsolatban. A Haas megerősítette, hogy az orosz pilóta a december első felében kialakult botrány ellenére a csapat tagja marad. „A Haas F1 Team megerősíti, hogy Az FIA Formula-1-es Világbajnokság 2021-es szezonja során Nyikita Mazepin és Mick Schumacher alkotja a csapat pilótapárosát. A Nyikita Mazepin tetteivel (december 9.) kapcsolatos közleménynek megfelelően az ügyhöz további kommentárt nem fűzünk, azt belsőleg kezeltük” – írták.

mazepin-portre-2020



Mazepin azt követően került a híroldalak címlapjára, hogy az Abu Dhabi Nagydíj hetén az egyik közösségi médiás profiljára egy videót töltött fel, amiben egy autóban ülve megmarkol egy lányt, aki szemmel láthatóan nem egyezett ebbe bele. Különösen rossz fényt vetett az oroszra, hogy a felvétel nem sokkal azt követően készült, hogy a Haas leigazolta őt 2021-re. Az ügy óriási port kavart, az interneten sokan a pilóta azonnali menesztését követelték, még egy #SayNoToMazepin mozgalom is elindult ellene. 

Az esetet követően a Haas közleményt adott ki, amiben rémisztőnek nevezte Mazepin tettét, és kihangsúlyozta, zárt ajtók mögött kezeli az ügyet. Günther Steiner csapatvezető szerint előfordulhat, hogy sosem tudjuk meg, pontosan mire jutottak. „ Ezt nagyon komolyan vesszük, ahogy a kiküldött közleményben is olvasható. Ezt szeretném megerősíteni. A mit és a hogyan kérdésekbe nem mennék bele, de megoldást fogunk rá találni. Önök talán sosem tudják meg a részleteket, mert azokat bizalmasan kezeljük” – idézte korábbi nyilatkozatát a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: