DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari támogatja a sprintfutamokat

Stefano Domenicali szerint nagyszerű visszajelzések érkeznek az ötlettel kapcsolatban a sportág minden szereplőjétől, Mattia Binotto pedig azt mondja, hogy ők maximálisan támogatják a tervet.

Ugyan a legtöbb F1-es pilóta negatívan nyilatkozott az idén bevezetésre kerülő sprintfutamokról, mint újításról, de a sportágat vezető Stefano Domenicali mégis arról beszélt, hogy pozitívak a visszajelzések az ötlettel kapcsolatban. Domenicali szerint ők plusz izgalmakat, plusz eseményt akarnak adni a nézőknek a helyszínen, illetve a tv-képernyők előtt is - mint mondta, ez a sportág minden résztvevőjének előnyére válik majd.

00120027_118_1



Szerinte "a sportban jelen lévő minden ember részéről nagyszerű fogadtatásban részesült" az ötlet, amivel mondjuk a hivatalos nyilatkozatok ellentétben állnak - kivéve talán Mattia Binottóét, a Ferrari vezetőjének ugyanis tetszik ez a tervezet. Binotto szerint nagyszerű, hogy ismeretlen, kiszámíthatatlan dolog történik az F1-ben és hozzátette, hogy a Ferrari igenis támogatja a sprintfutamokat, támogatják a változást, ha az izgalmat hoz a sportba.

Azt Binotto és Domenicali is elmondta, hogy a pontos részleteket még a következő egy-két hétben kell kidolgozni és ezeken nagyon sok múlik, de természetesen a bahreini rajt előtt mindent letisztáznak és véglegesítenek - legalábbis ez a terv...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: