DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Garantált a Renault sikeres F1-es szereplése?

Flavio Briatore szerint a cég elkötelezett a sportág iránt, hosszú időn keresztül szeretnének rengeteg pénzt elkölteni erre a projektre, aminek ki kell jönnie az autó teljesítményén.

A Renault-val korábban világbajnoki címet nyerő excsapatfőnök, Flavio Briatore szerint a francia gyártó hosszabb távra elkötelezte magát a Formula-1 mellett, nem kell tartani attól, hogy kiszállnak, ráadásul jelentős összegeket ölnek a sportágba, ami biztosítja a sikeres szereplést is. Minderre pedig az jelenti a garanciát, hogy tavaly óta Luca di Meo az ügyvezető igazgató, aki sokat lát ebben a projektben.

bria_1



"Luca di Meo a cég első embere, ez pedig garanciát jelent: nagyon motivált, hogy sok pénzt költsön el a Formula-1-es szereplésre, méghozzá hosszú időn keresztül. Az én időmben attól volt nagyon jó a Renault, mert akármennyi pénzre volt szükségem, azt megkaptam - a pénz az autó teljesítményében köszön vissza. Sokszor nekem volt a legrosszabb motorhome-om a paddockban, mert attól nem lesz gyorsabb az autó, én inkább a teljesítményre költöttem a pénzt" - mondta Briatore a Peter Windsornak adott interjújában.

"Annak is örülök, hogy Fernando Alonso visszatért a Renault családjával, akárkivel beszéltem a csapatból, mindenki boldog és motivált volt emiatt. Fernando rögtön gyors lesz, ezt már a szezon végi teszten is láthattuk és a kihagyása alatt is versenyzett valahol - szerintem már az első tesztre is készen fog állni. Sajnos megtörtént a balesete, de ettől függetlenül is készen fog állni - ő is annyit edz, mint anno Michael Schumacher, aki miatt az akkori sztároknak mind muszáj volt órákat tölteni az edzőteremben..."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: