DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Leclerc gyengepontja ugyanaz, mint tavaly

Charles Leclerc leellenőriztette, hogy okozott-e szervezetében valamilyen maradandó károsodást a koronavírus-fertőzés, majd pedig korábbi futamokat nézett, hogy rájöjjön, hogyan javíthatna tovább a teljesítményén.

A Ferrari monacói versenyzőjéről január közepén derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Azóta már felgyógyult és F1-es autót is többször vezetett, de most a Scuderia csapatbemutatóján saját szájából is hallhattuk annak megerősítését, hogy túlvan a betegségen.

Eu2ei-rXUAEdacq



„Teljesen felépültem, szerencsére nem támadott meg olyan súlyosan, szóval jól vagyok. A Covid után elvégeztettem pár fizikális tesztet, csak hogy biztosra menjek, és kiderült, hogy minden ismét a régi velem” – mondta Leclerc a Ferrari eseményén.

Szokatlan, de a Ferrari versenyzői az előszezoni tesztelés nagy részét már a kollektív bahreini gyakorlás előtt elvégezték – persze mivel ott már csak három nap jut a csapatoknak, a Scuderiától praktikus lépésnek számított, hogy némi vezetési lehetőséget ad kiterjedt pilótaseregének Fioranóban. Ezt követően pedig pedig kapóra jött a csapat számára, hogy a Pirelli 2022-es gumitesztjeinek sorát is ő nyithatta meg, így további időt tölthetett egy korábbi autó volánja mögött Leclerc és Carlos Sainz, akivel sajtóhírek szerint egy baleset is történt.

„Azt hiszem, sohasem ültem még olyan sokat a Ferrariban a szezon előtt, mint idén!” – mondta Leclerc. „Elég sokat teszteltünk a régi autóval, szóval úgy érzem, készen állok. Hasonló módon készültem, mint a korábbi években: próbáltam megfejteni, mik voltak tavaly a gyengepontjaim, és azt hiszem, a gumikezelés egy ilyen terület. Már tavaly is sokat fejlődtem ezen a téren, de remélem, hogy most sikerül megtennem egy újabb lépcsőfokot. Korábbi versenyeket néztem vissza, hogy rájöjjek, mit csinálhattam volna másképp az autóban.”

A 2021-es Ferrarira azonban még a versenyzőknek és a nyilvánosságnak is várni kell: az SF21-es modell majd csak március 10-én, a mezőnyben utolsóként mutatkozik be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: