Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 17. szombat
F1

Az új Alfa Romeót Kubica vezette először

Túlvan első kilométerein a C41 is: az autóról hétfőn Varsóban hullt le a lepel, négy nap múlva Barcelonában körözött. Robert Kubica kiemelte, ma nem a száguldáson volt a hangsúly.

Bejáratták az Alfa Romeo C41-et is – miután a McLaren MCL35M, az Alpha Tauri AT02 és a Red Bull RB16B már megtette első köreit –, a hétfőn Lengyelországban, Varsóban bemutatott autó pénteken Spanyolországban, Barcelonában lendült mozgásba.A két szerződéses pilóta, Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi helyett Robert Kubica teljesítette a C41 első köreit: a lengyel teszt- és tartalékpilóta korábban elmondta, a rövidebb edzésidő miatt idén valószínűleg kevesebbszer ülhet autóba pénteki tréningeken, valamint a kevesebb hivatalos tesztnap is hátrányosan érinti. Az Alfa így az új versenygép első bevetésével kárpótolta, amely során Kubica 29 kört tett meg, főleg a pálya rövidebb vonalvezetésén. (A filmforgatási nap, amely lehetővé teszi a privát teszteket aktuális autóval, 100 kilométeres távra ad lehetőséget.)

„Mindig különleges pillanat elsőként vezetni egy új autót” – mondta Kubica a csapat sajtóanyaga szerint. „A mai napon a hangsúly arra helyeződött, hogy minden terv szerint működjön és minden rendszer biztosan működőképes legyen. A teljesítmény tehát nem volt szempont, de ez nem kisebbíteni egy ilyen autó vezetésének izgalmát. Az érzet jó volt, és alig várom, hogy a szezon során később újra vezethessem.”

A képek tanúsága szerint Raikkönen és Giovinazzi is a helyszínen volt, overallban is fotózták őket, de ha hihetünk az Alfa kommunikációjának, nekik csak a nézők szerepe jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?