DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A baleset óta Haas nem támogatja Grosjeant

Gene Haas eleinte szponzorálta volna Romain Grosjean IndyCar-karrierjét, de aztán jött a borzalmas bahreini baleset. Azóta a csapattulajdonos inkább otthon, bezárva tartaná a pilótát.

Gene Haas nem akar egy „rossz döntés” részese lenni, ezért meggondolta magát Grosjean IndyCarral kapcsolatos törekvéseit illetően. A Haas F1-es istállójának tulajdonosa az amerikai szériában is érdekelt, ezért amikor kiderült, hogy Romain Grosjeannak idén már nem lesz helye az F1-ben, a pilóta megkérte főnökét, hogy támogassa őt a tengerentúli versenyzésben. Haas látta a potenciált az új kalandban, ezért eleinte benne is lett volna, de aztán jött a baleset, ami új nézőpontba helyezte a történetet. Grosjean tavaly év végén Bahreinben kis híján bennégett az autójában, ami elgondolkodtatta Haast. 

 6zkclwvey61xuqkey9z2



„Megkérdezett, hogy az IndyCarban támogatnánk-e őt, és eleinte egészen nyitott voltam rá. Aztán Bahreinben balesetet szenvedett, és annyira örültem, hogy nem ölte meg magát. Nem is tudom… van egy felesége és három gyermeke, ezért azt mondtam neki, hogy nem tudok neki pénzt adni, hogy aztán kinyírja magát. Azt éreztem, hogy otthon kellene maradnia, és gondoskodnia a családjáról. Ő és a csapat is hihetetlenül szerencsés volt. El sem tudtam volna képzelni, hogy az özvegye vagy a gyerekei szemébe nézek, ezért azt mondtam neki, hogy nem tudom őt támogatni” – nyilatkozta a Racer magazinnak.

„Tudják, Grosjean nem semmi egy pilóta. Vannak jó napjai, amikor legalább olyan jó, mint bárki más odakint. Imád versenyezni. Én viszont nem akarok egy rossz döntés részese lenni. A balesetet kapcsán annyira szerencsésnek érzem magam, mint ő. Ha egy kicsit szűkebb a nyílás felette, akkor a sisakja nem fért volna át rajta, és meghalt volna. Valószínűleg ez volt a Haas történetének legszerencsésebb napja” – tette hozzá a csapattulajdonos.

Grosjean ennek ellenére az IndyCarban akarja folytatni karrierjét, ahol már meg is ejtette első tesztjét. Ennek részleteiről itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: