DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull támogatta Albont, de...

Az energiaitalosok vezetősége szerette volna, hogy Alexander Albon meg tudja tartani versenyzői ülését az idei évre is a csapatnál, de egy nagyon fontos dolog hiányzott ehhez, így most a cserepadon ül.

A szerencse forgandó, ezt már Alexander Albon is jól tudja. 2019 elején az is meglepetést keltett, hogy egyáltalán bemutatkozhatott a Formula-1-ben. A Toro Rossóval egészen jókat villantott, miközben Pierre Gasly látványosan elmaradt csapattársától, Max Verstappentől az anyacsapatnál, így már a szezon közepén megcserélték a két pilótát.

Ekkor a thaiföldi győztesnek érezhette magát, de pontosan tudta, hogy nem sok ideje lesz bizonyítani. Kicsit talán közelebb járt a holland ászhoz, de még mindig messze elmaradt tőle, sok volt a pontatlanság, az autótörés és tempóban is elmaradt. Másfél szezon után pedig Sergio Perezre cserélte őt a Red Bull, ráadásul Albonnak jelenleg az Alpha Taurinál sem maradt hely, így egyelőre várja sorsának jobbra fordulását.

A Red Bull megadta a támogatást Albonnak, de nem igazán élt vele


Sokan azzal vádolják a Red Bullt, hogy nem is törődik igazán második számú pilótáival, mert minden erejét Max Verstappenre összpontosítja. Christian Horner ezt igyekezett cáfolni. „Mindannyian azt akartuk, hogy Alex megtarthassa ülését. A potenciál megvan benne, de végig hiányzott belőle, hogy egyenletesen teljesítsen” – ecsetelte véleményét a csapatfőnök az Auto Motor und Sport című lapban.

„A csapatnál továbbra is helye van, tartalék- és fejlesztő pilótaként számítunk rá, valamint a gumiteszteknél. Elfogadta jelenlegi szerepét, ebből igyekszünk a legtöbbet kihozni. Váratlan ajándék volt számunkra, hogy olyan kaliberű pilótát szerezhettünk meg, mint Sergio Perez. Egyáltalán nem siettük el a döntést, végigvártuk a teljes szezont és mindent mérlegelve döntöttünk” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: