DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean: Alig bírom mozgatni az ujjaimat

A tervek szerint ma kerül sor Romain Grosjean első IndyCar-tesztjére, a francia pedig elárulta, hogy még nincs százszázalékos állapotban. Egyelőre csak nehezen tudja megmozdítani az ujjait.

Romain Grosjean – azt követően, hogy túlélte minden idők egyik legsúlyosabb balesetét az F1-ben – az IndyCarban próbál szerencsét 2021-ben. A francia versenyző első tesztjére a Dale Coyne Racing csapatával ma kerül sor.

A Haas exversenyzője újabb részleteket árult el a balesetről és azt is elmondta, hogyan megy a gyógyulás folyamata. Most jött le a fájdalomcsillapítókról, és nehezére esik megmozdítani ujjait, de autóvezetéshez tökéletes lesz.



„Mikor reggel felkelek, eléggé be vannak állva az ujjaim, nem egyszerű mozgatni őket” – mondta az SRF-nek Grosjean. „3.000 alkalommal mozgatom meg az ujjperceimet minden nap, mivel csak így nyerhetem vissza őket 100%-ban. Nagyon fáj, mikor tornáztatom az ujjaim.”

„Nem szerettem volna továbbra is fájdalomcsillapítókon élni, elegem lett belőlük, nem akartam többet beszedni. Nem szeretnék függni semmilyen gyógyszertől, ez pedig egy komoly pszichológiai lépés volt számomra” – mesélte el a francia versenyző.

Grosjean azt is elmondta, hogy bár ő úgy emlékezett, nem volt tűz a pilótafülkében, mikor próbált kimászni, nemrég visszanézte a fedélzeti kamera felvételeit: „Mindenkinek azt mondtam, hogy a túlélőcellában nem volt semmilyen tűz. Azóta megtekintettem az on-board kamera által rögzített képsorokat – melyeket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra -, amin azt láttam, hogy szó szerint minden lángolt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: