DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Végre nincs gondja az üléssel Ricciardónak

A McLarenhez átigazoló ausztrál pilóta elárulta, hogy széles csípője révén korábban alig fért bele az F1-es autókba, a wokingiaknál viszont ez nem jelent problémát – legalábbis most már.

Korábbi alakulatainál rendre meggyűlt a baja a Formula-1-es autók üléspróbáival Daniel Ricciardónak, túl széles csípője miatt ugyanis alig fért be a karosszériába. Az ausztrál, aki néhány napja Silverstone-ban már vezethette is az MCL35M-et, most elárulta, hogy az első próbaülés óta a wokingiaknál orvosolták a dolgot, így kényelmesen érzi magát:

ricciardo-mclaren-ules-1



„Valóban széles a csípőm, azt hiszem. Eléggé vastagok a csontjaim” – idézi Ricciardo szavait a Motorsport.com szakoldal. „Beleültem, de az első az inkább csak egy mintaülés volt. A méretekkel igyekeztek eltalálni, mi lenne megfelelő számomra, de mégsem volt teljesen az. Szerencsére csak az ülés, nem pedig maga a karosszéria volt túl szűk, úgyhogy azóta már beleférek.”

A többszörös nagydíjgyőztes tudja, hogy széles csípője révén a mérnököknek nincs akkora játékterük az autók tervezésekor, de bízik benne, hogy az esetlegesen így elveszített időt kompenzálni tudja azzal, hogy a kényelmes ülésből kifolyólag gyorsabban vezet:

„Mostanában igyekeznek a legszűkebbre és legkompaktabbra tervezni az autókat és a karosszériákat, úgyhogy olykor tényleg a csípőm az, ami behatárolja a lehetőségeket. Ezért azt szoktam mondani nekik, hogy érjék el, hogy kényelmesen érezzem magam, és ha attól tartanak, hogy emiatt egy tizedet buknak az aerodinamika terén, akkor egyszerűen gyorsabb leszek a pályán!”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: