DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda: Én akarok lenni az első japán futamgyőztes

Átlagos 20 éves fiúnak tartja magát az Alpha Tauri újonca, aki nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy a mezőny legfiatalabbja lesz. Szeretne hamar eredményeket szállítani, hosszabb távon pedig komoly célt dédelget.

A 2021-es rajtrácson szereplő új nevek egyike Yuki Tsunoda, a japán Formula-4-es bajnokság 2018-as nyertese és a Formula-2 tavalyi bronzérmese, aki 20 éves korával a mezőny legfiatalabbja lesz. Ő nem tulajdonít nagy jelentőséget korának, hiszen nála jóval fiatalabbak is bemutatkoztak már a Formula-1-ben, mint a testvércsapat sztárja.

„Nem gondolom, hogy érdemes a koromat hangsúlyozni, hiszen Max Verstappen 17 éves volt, amikor kezdett. Mindenesetre azt megtiszteltetésnek érzem, hogy én leszek az első versenyző a rajtrácson, aki 2000-ben született” – mondta az aktuális versenygépét ma bemutató Alpha Tauri által kiadott interjúban Tsunoda.



„Fő célom erre a szezonra, hogy gyorsan tanuljunk és a lehető leghamarabb eredményeket szállítsak. Mindig a legjobbat kell nyújtanom, amire képes vagyok. Aztán meglátjuk, hogyan alakul a szezon” – beszélt idei céljairól a fiatal japán, aki hosszabb távon történelmi jelentőségűt alkotna a világbajnokságon. „Egyszerűen le akarom győzni a többi versenyzőt és én akarok az első japán futamgyőztes lenni a Formula-1-ben.”

„Átlagos 20 éves fiú vagyok, szeretem a játékokat, sokat szoktam játszani a barátaimmal Japánban, amikor nem versenyzek” – mutatta be privát oldalát Tsunoda. „Főleg lövöldözős játékokkal, mint az Apex Legends és Call of Duty. Néha azt képzelem, hogy arra lövök, akit utálok, és működik is! Szeretem a szabadtéri sportokat, mint a wakeboard és snowboard. Milton Keynes-ben van is egy hely, ahol beltéren lehet snowboardozni. Általában szeretem a mozgást. A sport és a játék segít megtisztítani a gondolataim, mindig frissnek érzem magam utána. A versenyzős játékokat viszont nem szeretem, szerintem nem élethűek.”

 

A japán nagyon várja hazai pályáját, Suzukát, amelyen a Formula-4 óta először fog versenyezni, valamint Monacót, ahol még sosem vezetett. Alpha Tauriján a 22-es rajtszám szerepel majd, amelyről ezt mesélte:

„Amikor gokartoztam, 11-es volt a számom, de azt az F1-ben már lefoglalta Sergio Perez. Ezért megdupláztam 22-re, amelyet azért is szeretek, mert Jenson Button rajtszáma volt, akit nagyon tisztelek, mikor világbajnok lett 2009-ben. A japán versenyző, Takuma Sato is használta ezt a számot” – mondta el a mezőny legfiatalabbja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: