DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz stabilitásra vágyik a Ferrarinál

A spanyol pilóta hetedik éve íródó F1-es karrierje során idén a negyedik istállóhoz csatlakozott, ezért a Ferrarinál abban bízik, végre hosszú távon meg tudja vetni lábait egy csapatnál.

Carlos Sainz még 2015-ben debütált a Formula-1-ben a Toro Rossónál, miután a Red Bull akadémistájaként előléptetésben részesült. Közel három eredményes szezont töltött a fiókcsapatnál, ám 2017 végéhez közeledve az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a Red Bull úgy döntött, már a szezonzáró előtt „kölcsönadja” őt a Renault-nak. Sainz a következő idény végéig a franciáknál versenyzett, ám akkorra végleg elengedte őt az energiaitalos gárda, így a spanyol a McLarenhez szegődött. Ott úgy érezte, végre megérkezett, ám az élet mást tartogatott számára.

js6s6iy3fv5ur2fzjco0_lg



„Csak akkor liftezett a karrierem, amikor a Toro Rossót elhagyva először a Renault-hoz, majd a McLarenhez kerültem. Ha visszaemlékeznek, a Toro Rossónál eltöltöttem három évet. 2017-ben otthon éreztem magam náluk, és jó teljesítményt nyújtottam, de aztán jött a lehetőség a Renault-nál, miközben a szerződésem még a Red Bullhoz kötött. Az egy furcsa helyzet volt. Aztán végül elengedtek a McLarenhez, és akkor azt gondoltam, velük hosszú távú kapcsolatot alakíthatok ki. A velük eltöltött két szezont nagyon élveztem” – idézte őt a GPFans.

2020-ban azonban olyan ajánlatot kapott, amire nehezen tudna bármelyik F1-es pilóta nemet mondani: le akarta őt igazolni a Ferrari. Sainz tehát ismét a csapatváltás mellett döntött, és már nagyon szeretné, ha egy istállóval újra hosszú távon gondolkozhatna. Úgy tűnik, a Ferrariban partnerre talált.

„A stabilitás is a célom, ezért írtam alá két évre. Amíg mindketten elégedettek vagyunk egymással, addig ezt a tendenciát folytatni akarom, nem úgy, mint a Renault-nál, ahol az egyéves szerződés miatt nem tudtam, mi fog történni. A McLarennél megtanultam a leckét, mennyire fontos egy évnél hosszabb ideig közösen dolgozni annak érdekében, hogy a maximumot hozzuk ki egymásból” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: