DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari már most hosszabbítana Sainzcal

Mattia Binotto nagy reményeket fűz a Ferrari új pilótájához, Carlos Sainzhoz, akinek első két éve csak az alapok lefektetéséről fog szólni. A lényeg csak ezután következne, de ehhez hosszabbítania kell.

Bár Carlos Sainz két évre szóló szerződése csak január elsején lépett életbe, a Ferrarinál már most beszédtéma a pilóta hosszú távú szerepe. Mattia Binotto csapatfőnök szerint a 26 éves spanyol versenyző jelenlegi kontraktusa egy nagyobb léptékű projekt megalapozásáról szól, így a két fél kapcsolata csak ezt követően válhat igazán gyümölcsözővé. 

js6s6iy3fv5ur2fzjco0_lg



„Szerintem egy nagyon fiatal pilótáról van szó. 1968 óta ők a legfiatalabb párosításunk” – utalt Binotto a tényre, hogy Sainz és csapattársa, Charles Leclerc átlagéletkora nem éri el a 25 évet. „Általában nem csak két évre írunk alá, mert hosszú távon gondolkodunk, és kellően stabil alapot akarunk teremteni a jövő számára. Emiatt reméljük, hogy Carlos hosszabbítani fog és velünk marad a következő évek során” – idézte a csapatfőnököt a GPFans.

A témával kapcsolatban Sainz korábban úgy fogalmazott, a jelenlegi szerződése mellett kellően biztonságban érzi magát ahhoz, hogy megfelelő teljesítményt nyújtson. „A Ferrarinál mindig nagy a nyomás. Már a McLarennél is azt mondtam, hogy a pilóta számára fontos némi stabilitás, ezért a kétéves egyezség fontos számomra” – árulta el.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: