DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tost: Kit érdekel, hogy Hamilton ismer-e?

Furcsa jelenet zajlott nemrég, amikor is Lewis Hamilton szemmel láthatóan nem volt tisztában azzal, ki is Franz Tost a Formula-1-ben. Az Alpha Tauri csapatfőnöke frappánsan reagált erre.

Érdekesnek tűnik, hogy az egyik legrutinosabb pilóta, hétszeres világbajnokként nem tudta, ki az egyik rivális csapat főnöke, miközben már hosszú évek óta betölti ezt a funkciót. Egy sajtótájékoztatón, amikor Tost véleményével szembesítették az uralkodó világbajnokot, akkor visszakérdezett:

„Ezt ki mondta?”

„Franz Tost.”

„Hát ő meg ki?”

„Az Alpha Tauri csapatfőnöke.”

Hamilton meglepetten: „Oh, rendben.”

Pillanatnyi memóriazavar lehetett, nehéz elképzelni, hogy bármelyik pilóta is ne ismerné az Alpha Tauri csapatfőnökét


A 65 esztendős osztrákot kicsit sem vágta mellbe a felismerés, hogy a hétszeres világbajnok nem tudta őt beazonosítani. „Csak nevettem ezen a reakción. Egyáltalán nem érdekel, hogy Lewis ismer-e engem, vagy sem. Sokkal inkább érdekel, hogy végre van egy bizottság, amely a versenyzői fizetések felső határáról végez egyeztetéseket” – mondta el véleményét Franz Tost a Gazzetta dello Sport kérdésére.

„Egyébként nem is annyira a világjárvánnyal van gondunk csapatszinten, hanem azzal, hogy az életbe lépő költségvetési sapka éppen most realizálódik, amikor ennyi energiával 2022-re kellene fókuszálnunk, teljesen új autót kell építenünk. Óvatosan kell hozzáállnunk a kérdéshez” – tekintett előre a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: