DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem lesz Ricciardo első számú, amíg Seidl a főnök

Nem fér hozzá kétség, hogy az ausztrál húzónévként érkezik a csapathoz, de amíg Andreas Seidl a csapatfőnök, nem lesz favorizálás. A McLaren célja megismételni a harmadik helyet és közelebb kerülni a Mercedes–Red Bull kettőshöz.

Tíz szezon tapasztalattal, hétszeres nagydíjgyőztesként csatlakozik Daniel Ricciardo a McLarenhez: hozzá fogható kaliberű igazolása a csapatnak Fernando Alonso 2015-ös csatlakozása óta nem volt. Az viszont, hogy sztárként érkezik, nem jelenti azt, hogy bármiféle kedvezményt kap Lando Norrishoz képest: a csapatfőnök elhatárolódik attól, hogy bármelyik pilótát favorizálja, amíg ő van a kormánynál.

„Amíg én vagyok a csapatfőnök, addig nem lesz meghatározott első számú pilóta” – szögezte le a német ntv-nek Andreas Seidl. „Ez nem szükséges, se nem előnyös a csapat dinamikája számára.”



A csapatfőnök behatárolta a McLaren 2021-es célját. A konstruktőri harmadik helyezésnél előrébb végezni nagy falat lenni az istálló számára, azonban közelebb akar férkőzni az előző évet uraló két topistállóhoz.

„Először is a tavalyi harmadik hely óriási siker volt számunkra. Az idei szezonba belevágva újra kemény csatára számítunk minden ellenféllel, amellyel az előzőben harcoltunk. Világos, hogy közelebb akarunk kerülni az előttünk levő autókhoz, a Mercedeshez és a Red Bullhoz, ami tavaly már sikerült. Ugyanakkor gondoskodni akarunk arról, hogy előnybe kerülünk a körülöttünk levő riválisokhoz képest.”

„Nem szabad elfelejtenünk a tavaly vívott harcot. Nagyon tiszteljük a riválisokat, akikkel küzdöttünk. Teljes gyári csapatok ellen harcoltunk, akiknek modernebb az infrastruktúrájuk, mint nekünk jelenleg. Ezért lehetünk optimisták a szezon előtt, de realistának is kell maradnunk azt illetően, mi elérhető” – hívta fel a figyelmet Seidl, hogy hátrafelé is muszáj lesz nézelődni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: