DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Mindenki jobban teszi, ha már most 2022-re fejleszt

Bár Carlos Sainz abban reménykedik, hogy a Ferrari idén képes lesz a javulásra, jól tudja, hogy esélytelenek lesznek a Mercedesszel szemben, akik 2021-ben is dominanciájuk alá hajtják az F1-et.

A McLarentől érkező kétszeres dobogós Carlos Sainz azt követően csatlakozott a Ferrarihoz, hogy az olaszok fennállásuk egyik leggyengébb szezonját produkálták a Formula-1-ben. Tudja, hogy időbe fog telni, mire nagyobb célokért küzdhet a Scuderiával.

„Már most is látok pár pozitív jelet és javulást, és persze jön egy teljesen új motor is, ami nyilván segíteni fog rajtunk. Viszont biztos vagyok benne, hogy 2021 mindannyiunk számára egy újabb nehéz esztendő lesz” – idézi a spanyolt a GP Fans.



„Azt hiszem, valamennyien tudjuk, hogy a Mercedes dominanciája idén is folytatódni fog, mivel 2021-ben nem érkeztek meg a várt változások. Szerintem a Ferrari és valószínűleg a Mercedesen kívül minden más csapat jobban teszi, ha már most inkább 2022-re koncentrál.”

„Mindenki jobban közelebb tud kerülni az élmezőnyhöz, ha inkább a szabályváltozásokra fókuszál, biztos vagyok benne, hogy ezzel a Ferrari is tisztában van. 2021 számunkra egy átmeneti év lesz. Részemről, megpróbálok jó kapcsolatokat kiépíteni és versenyről versenyre megszokni az autót. Aztán 2022-ben majd egy üres lappal futhatunk neki egy sokkal fontosabb évnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: