DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Hamilton át is igazolhat több pénzért”

A volt F1-es pilóta szerint még az idei szezon végén sem fog visszavonulni a hétszeres világbajnok, ám azt el tudja képzelni, hogy más csapatoknál is körülnézzen, ahol esetleg többet kereshet.

A hét elején hosszas huzavona után bejelentették, hogy Lewis Hamilton idén is marad a Mercedesnél. Új szerződése azonban csak egy évre szól, így máris megindult a találgatás, hogy egy esetleges nyolcadik vb-cím után szögre akasztja-e a bukósisakját az idény végén.

hamilton-dppi-2020_1



Az egykori F1-es pilóta, Christian Albers szerint szó sincs erről, ám azt el tudja képzelni, hogy Hamilton esetleg körülnézzen más alakulatoknál is – méghozzá a holland szerint elsősorban anyagi szempontok alapján, annak ellenére, hogy a híresztelések alapján most is messze ő a legtöbb fizetést zsebre tevő pilóta a mezőnyben.

„El tudom képzelni, hogy átigazol egy másik csapathoz, ahol több pénzt kereshet” – vélekedett Albers a De Telegraaf F1-es podcastjában. „Nyilvánvaló, hogy körül fog nézni a szezon során. Ő egy szókimondó versenyző, és éppen ezért maradni fog a Formula-1-ben, hiszen itt elmondhatja a véleményét. Ezt bármiből látni lehet. Gyakran jár Amerikában, hogy a sztárokkal lóghasson. Fenn akarja tartani ezt az életmódot, emiatt pedig biztosan folytatni fogja a Formula-1-ben. Ha elhagyná a sportot, akkor szerint elég hamar egy fekete lyukban találná magát.”

Albers szerint egyébként azért sem fog visszavonulni még a brit, mert továbbra is képes győzni: „Lewis nem fogja még abbahagyni, továbbra is formában van. Olykor beszél arról, hogy esetleg visszavonul, de nagyon élvezi ezt a sportot. Imádja a show-t, és emelni akarja a szintet. Szóval nem hiszem, hogy akár jövőre befejezné. Otthon érzi magát ebben a világban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: