DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezt várják Strolltól idén az Aston Martinnál

Otmar Szafnauer nagyon bízik a fiatal kanadaiban és jó szezont vár tőle - azt is megnevezte, hogy mi az, amin igazán dolgoznia kell pilótájának az előttünk álló idény során.

Ugyan Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke nagyon várja, hogy ismét jó teljesítményt nyújtson a frissen leigazolt Sebastian Vettel, de most a Sky Sportsnak adott interjújában már arról beszélt, hogy szerinte a másik versenyző, Lance Stroll akár le is győzheti Vettelt, ha elvégzi a házi feladatot és az eddigieknél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt.

stroll_3



"Képes nagyon jól vezetni, egyértelműen megvan hozzá a tehetsége. A gond tavaly az volt, hogy nem volt meg a stabilitás, a kiegyensúlyozottság, de ennek egy csomó oka volt. Mugellóban dobogós helyen állt, amikor önhibáján kívül defektet kapott, ami kicsit kizökkentette, aztán pedig elkapta a koronavírust. Annak sajnos sokáig lehetnek utóhatásai, ugyan sokáig nem volt pozitív, de egy héttel később senki sem 100%-os" - magyarázta Szafnauer.

"Szóval a kiegyensúlyozottság az, amin Lance dolgozni fog ebben a szezonban és nagyon is képes arra, hogy ezt megoldja. Amint egyszer kiegyensúlyozottabb lesz, jönnek a dobogók, a pole-pozíciók, a jó pontszerzések és biztosan fel fogja venni a kesztyűt Sebastiannal. Mi pontosan ezt akarjuk, hogy legyen két stabil pontszerző pilótánk, ez kell ahhoz, hogy a legjobb háromban végezzünk a konstruktőri versenyben" -tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: