DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

„Lewis és Toto együtt akarta folytatni”

Egy F1-es szakíró szerint az sosem volt kérdés a Mercedesnél, hogy a két nagyágyú együtt akarja tovább vinni a boltot, csak bizonyos speciális körülmények miatt késett eddig a bejelentés.

Ugyan a Mercedes hétfőn bejelentette, hogy 2021-re is marad nála Lewis Hamilton, de a szerződés hossza (vagy inkább rövidsége) így is találgatásra ad okot - vajon miért csak egy évre egyeztek meg, miért nem egyeztek meg hosszabb távra? Toto Wolff szerint látniuk kell, hogy mi lesz 2022-ben, részletesebben át kell beszélni a dolgokat, de azt is kiemelte, hogy a fiataloké a jövő, ami akár azt is jelentheti, hogy Hamitlon helyett inkább George Russell lenne már a prioritásuk.

guys_3



Will Buxton, az ismert F1-es elemző szerint az nem kérdés, hogy együtt akarják, akarták folytatni. "Ez a szerződés lehetőséget ad Lewisnak és a Mercedesnek, hogy folytassák a sikeres együttműködést, hogy megcélozzák a nyolcadik világbajnoki címet. Ez egy ugródeszka Lewisnak, hogy statisztikailag is a történelem legjobbja legyen és megnyerje a nyolcadik címét. Lássuk be, ha az idei autó csak megközelíti a tavalyit, akkor ez szinte biztosan így lesz" - magyarázta Buxton a legújabb videójában.

"Ami a szerződést illeti: szerintem sosem volt benne a pakliban, hogy ne folytassák együtt. Toto Wolff csak annyit mondott, hogy voltak kisebb akadályok, amelyek normálisak, de ezen felül mindketten együtt akarták folytatni. Hogy miért alakult így? A 2020-as szezon december közepén ért véget, mire mindenki hazautazott, már karácsony volt. Az év elején Angliát lezárták, Lewis az országon kívül volt... szerintem ezek az egyedik helyzetek hozták azt, hogy ennyi idő telt el. Mindig is együtt akarták folytatni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: