DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Újra ralizhat az F1 után Raikkönen

A jelek szerint Kimi Raikkönen nem tervez felhagyni végleg a versenyzéssel akkor sem, ha kiszáll a Formula-1-ből. „Rali, NASCAR vagy egy teljesen más kategória” – mondja a finn közönségkedvenc.

A 41 éves Kimi Raikkönennek egyelőre esze ágában sincs abbahagyni a Formula-1-et, pályafutása 19. szezonjára készül az Alfa Romeóval. A finn ász 2001-ben kezdte, de nem volt folyamatosan a rajtrácson: két évet hagyott ki a királykategóriában 2010/11-ben, mikor a rali-világbajnokságon versenyzett, sőt két NASCAR-futamon is részt vett. Ezekben a kategóriákban újra feltűnhet, ha úgy dönt, elég neki a Formula-1-ből.



„Sok szórakoztató dolgot lehet csinálni, de nem gondolkodom ezeken, amíg nem hagyom abba a Formula-1-et” – mondta a holland nyelvű Formule1 magazinnak interjút adó Jégember. Némi támpontot azért adott nevesített: „Rali, NASCAR vagy egy teljesen más kategória, majd meglátjuk.”

Az egyéb kategóriák között szóba jöhet még a hosszútávú versenyzés, gondoljunk csak arra, mennyire élvezte Raikkönen, mikor Antonio Giovinazzi társaságában egy Alfa Romeo Giuliával a Nordschleifén körözött. A legendás pályán való versenyzés csúcsa a nürburgringi 24 órás viadal.

„Igen, az nagyszerű lenne! De ahogy mondtam: sok jó dolgot lehet csinálni” – válaszolta sejtelmesen arra a kérdésre, hogy jóbarátjával, a finn Toni Vilanderrel részt venne-e a német egynaposon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: