DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Sajtó: Ennyit keres új szerződésével Hamilton

Spanyol lapértesülés szerint a brit klasszis nem kapta meg a pletykák szerint kért összeget, ugyanannyit fog keresni 2021-ben, mint amennyit az utóbbi években az előző szerződésével.

Az elmúlt hetekben, lassan hónapokban központi téma volt Lewis Hamilton szerződése, amelyre a Mercedes ma délben pontot tett: bejelentette, hogy 2021-re is marad a világbajnoki címvédő. A közleményből viszont az is kiderült, hogy a megállapodás mindössze egyetlen évre szól. csak 2021-et foglalja magában, 2022 más lapra tartozik - ezt később a Mercedes külön ki is emelte a közösségi oldalán.

00120032_222



A fizetésről viszont természetesen nem esett szó a hivatalos bejelentésben, a spanyol Marca viszont saját forrásaira hivatkozva tudni véli, hogy Hamilton nem kapta meg a kért fizetésemelést. Az elmúlt időszakban több sajtóértesülés szólt arról, hogy a brit mekkora többletpénzt szeretne megkapni, amit a Daimler nem tud bevállalni - a Marca úgy tudja, hogy maradt a 47 millió dolláros éves bér, tehát tulajdonképpen az eddigi szerződéséhez toldottak hozzá egy évet, ezzel elodázták az esetleges hosszabb távra szóló, átdolgozott megállapodást egy évre.

Nagyon úgy tűnik, hogy Hamilton és a Mercedes a jövőt illetően nem tudott mindenben megegyezni, vagy nem láttak mindent tisztán, amit akartak - ebben benne lehetnek a 2022-es szabályok, a csapat esetleges jövője, bármi, mindenesetre a jelek szerint egyszerűen arról döntöttek, hogy folytassák még egy évig együtt, ha már a szabályok és az autók gyakorlatilag nem változnak, a többit pedig majd meglátják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: