DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Newey: A McLarennél és a Williamsnél is csak egy alkalmazott voltam

A Red Bull legnagyobb koponyája, Adrian Newey szerint a Formula-1 mellényúlt a 2022-re eltolt szabályváltozásokkal. Elszalasztott lehetőségről beszélt és arról, miért a Red Bullnál talált otthonra.

A koronavírus megannyi felfordulás mellett azt is magával hozta, hogy az idei évre tervezett nagy szabályváltozások bevezetésére csak egy évvel később, 2022-ben kerül sor. Azonban nem mindenki repes az örömtől az új regulák láttán.

Az egyelőre motortéren is csak megoldást kereső Red Bullnál nem elégedettek a szabályok módosulásával, mivel az Adrian Newey szerint nem állítja kellő kihívás elé a mérnököket. Úgy gondolja, hogy az F1 elszúrta az új szabályokat.



„Nagy kár egy ekkora kihagyott lehetőségért. Ha új szabályokat akartak, akkor biztosra kellett volna menniük, hogy azok rendben vannak, de ezek nincsenek…” – nyilatkozott lemondóan Adrian Newey a holland Formule 1-nek.

„Bevallom őszintén, hogy nem hoznak lázba a módosítások, egyelőre nem találom az élvezetet a munkában, szerintem rossz irányba haladunk” – folytatta a Red Bull főtervezője, aki korábban a McLarennél és a Williamsnél is sikeres időszakot töltött el, mégis a Red Bullnál érzi úgy, hogy hazatalált.

„Én még kiscsapatként ismertem meg a Red Bullt, ami nagyon imponált számomra. Nem tudtuk, merre tartunk, egyszerűen csak annyi volt a célunk, hogy építsünk egy autót, mely képes a győzelmekre, aztán meglátjuk.”

„Az elmúlt időszakban elért sikerek nagyszerű érzéssel töltöttek el, a Williams és a McLaren is nagyszerű csapatok, s bár ott is megkaptam a nekem járó bánásmódot, valahogy mindig is csak egy alkalmazottnak éreztem magam. A Red Bullnál más a helyzet, nagyobb felelőséget érzek, kicsit olyan, mintha egy apai szerepkört töltenék be a csapatnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: