DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Giovinazzi: Egyértelmű a Ferrari elvárása

Az Alfa Romeo olasz F1-es pilótája szerint világos, hogy mit vár tőle a Ferrari és az is, hogy ő mit szeretne elérni - reméli, hogy javul a csapat és könnyebb lesz idén pontokat szerezni.

Antonio Giovinazzi már a harmadik teljes szezonját kezdi meg az Alfa Romeo Formula-1-es csapatánál, de továbbra is a Ferrari fiataljának számít: az olasz versenyzőt a maranellóiak miatt szerződtette az Alfa és zóta is ez az egyik ok amellett, hogy ő Kimi Raikkönen csapattársa. Giovinazzi persze szeretne később a Scuderiához kerülni, de ehhez előbb fejlődnie kell - igaz, azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Leclerc-Sainz páros hosszabb távra való leszerződtetése nem azt sugallja, hogy vele számolnának a Ferrarinál...

gio



"Elég egyértelmű az elvárás a Ferrari részéről: azt akarják, hogy folytassam a fejlődést pilótaként és fejlődjek az eredmények terén is" - mondta Giovinazzi a holland Motorsportnak adott interjújában. "Ez ugyanilyen világos az én részemről is, szóval most ez a cél. Másfelől pedig szeretnék ugyanolyan jól dolgozni a csapattal, mint az utóbbi két évben, mert már olyanok nekem, mint a családom - így könnyebb is fejlődni" - tette hozzá az olasz.

Nagy reményei azonban a pontszerzéssel kapcsolatban nincseke. "Mindig nehéz egy csapatnak, amely a mezőny hátsó részében van, de nem panaszkodhatom a srácokra, mert mindig motiváltak és mindig keményen dolgoznak. Remélhetőleg sikerül nagyot előrelépnünk a sebességet illetően és könnyebb lesz majd pontokat szerezni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: