DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Alázatosan kell újrakezdenünk mindent

A maranellóiak elnöke, John Elkann szerint a borzalmas 2020-as F1-es teljesítményük megmutatta, hogy még a Scuderia esetében sem garantál a nagyszerű múlt eredményes jelent és jövőt.

Fennállása egyik legpocsékabb idényét futotta tavaly a Ferrari a Formula-1-ben: csupán három dobogós helyezést szerezve mindössze a konstruktőri vb-tabella hatodik helyén végeztek. Ráadásul mivel a karosszériához nemigen lehet hozzányúlni a 2021-es autót illetően, idén sem számíthatnak jelentős előrelépésre – igaz, azért egy új erőforrással igyekeznek feljebb zárkózni a rangsorban.

ferrari-2020-f1-dppi



Mindenesetre John Elkann, a Ferrari elnöke szerint a vállalat számára így sem volt rossz a 2020-as, de az F1-es teljesítményük ráébresztette őket, hogy a sikeres múlt nem garantál automatikusan eredményes jövőt:

„A 2020-as is az ünneplés éve volt. Elértük az 1000. nagydíjunkat, ami a legnagyobb szám a Formula-1-ben; győzelmeket arattunk a GT-versenyzésben; emellett 2,5 milliónál többen vettek részt a saját e-sport-sorozatunkban” – idézi Elkann szavait az F1i.com. „Ugyanakkor a 2020-as Formula-1-es eredményeink megmutatták, hogy a nagyszerű múlt nem jelent automatikusan nagyszerű jelent és jövőt. A fájdalmas valóság számunkra és a rajongóik számára is az, hogy alázattal kell újrakezdenünk mindent, arra koncentrálva, hogy mi tehet versenyképesebbé és végül mi vezethet újra a győztes útra minket.”

Elkann egyébként Louis Camilleri váratlan decemberi lemondása óta az elnök-vezérigazgatói posztot is betölti a Ferrarinál, de elmondása szerint már keresik az utódját – igaz, nem akarják elkapkodni a döntést: „Létrehoztunk egy tanácsot, egy kereső bizottságot, amely felel a folyamatért, amely során meg kell találnunk Louis Camilleri megfelelő utódját. Szeretnénk megadni magunknak a szükséges időt arra, hogy a lehető legjobb vezérigazgatót találjuk meg a cégünknek” – fogalmazott Elkann, aki egyúttal elismerően beszélt elődje érdemeiről.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: