DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Lewis gondolkodásra késztette az embereket”

Az F1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy véli, Lewis Hamilton a sport kiemelkedő alakja, akinek az érdemei nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül is felbecsülhetetlenek.

Noha már csak bő egy hónap választ el minket a bahreini szezon előtti teszttől, továbbra sem jelentették be, hogy Lewis Hamilton marad-e a Mercedesnél. A legfrissebb híresztelések szerint ez rövidesen megtörténhet, ugyanis a felek állítólag megállapodtak egymással. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is arra számít, hogy folytatja a hétszeres világbajnok – és kifejezetten szeretné is ezt, méghozzá nem is csak a pályán elért eredményei miatt:

hamilton-dppi-2020-terdeles



„A Mercedesen és Lewison múlik, hogy megoldást találjanak, de nagy kár lenne érte, ha Lewis befejezné” – nyilatkozta Brawn a Racer hasábjain. „Egy pillanatig sem tudom elképzelni, hogy ez megtörténjen. Úgy gondolom, Lewis túlságosan szereti a sportot, a Mercedes pedig Lewist. Egyértelmű, hogy némi viaskodás megy Toto és Lewis között, de ez is a szórakoztatás része!”

„De azt szeretnénk, hogy Lewis folytassa. Hatalmas alakja a sportnak. Gondolkodásra késztette az embereket – főleg tavaly – számos olyan ügyben, amelynek köze van ugyan a sporthoz, de általában talán nem rájuk koncentrálunk, ugyanakkor mégis fontosak. Rávette az embereket, hogy gondolkodjanak és fontolják meg a hozzáállásukat. Ez felbecsülhetetlen” – utalt Brawn Hamiltonnak az elsősorban a rasszizmus ellen irányuló és a Formula-1 sokszínűségét szorgalmazó megnyilvánulásaira.

„Befolyásos személyiség, jót tesz a sportunknak, és talán az egyike a nagyon kevés megasztárnak, aki jelenleg a Formula-1-ben szerepel. Szóval mindenféle okokból azt szeretnénk és szeretném, ha folytatná. Van még megdöntésre váró rekord is előtte, és szerintem Mercedest vezetve van erre a legjobb esélye.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: