DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto lemondóan beszélt az új Ferrariról

A tavalyi volt a Ferrari történetének egyik leggyengébb szezonja, s bár idén azon lesznek, hogy ez ne ismétlődhessen meg, a Scuderia csapatfőnöke szerint 2021-ben sem fognak versenyt nyerni.

Mattia Binotto szerint esélyük sincs akkora fejlődésre a télen, hogy utolérjék a Mercedest, ezzel pedig a futamgyőzelmekért harcolhassanak, mivel a két csapat közt túlságosan nagy volt a különbség az előző szezonban.

Legalábbis önerőből nem gondolná, hogy esélyük lesz erre: „Őszinte leszek: a hátrányunk túl nagy a legjobb csapathoz képest, ezt pedig nem fogjuk tudni ledolgozni idén” – idézi Binottót a GP Fans. „De nem tudhatjuk, mi fog történni a szezonban, talán adódnak majd lehetőségek, amiket ki tudunk használni, nem tudhatom, nincsen kristálygömböm.”



„Várunk és majd kiderül, ez a nagyszerű az F1-ben! Mindig vannak kérdőjelek, mi pedig nagyon keményen dolgozunk, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni az autóból, majd meglátjuk, hogy márciusban hol fogunk tartani.”

„Szeretném Carlost idén a dobogón látni, bár tudom, hogy ez nem rajta fog múlni, hanem inkább az autón. Ha jó lesz a technika, ő képes lesz erős versenyekre, és a pódiumra is oda fog érni. Ez 1968 óta a legifjabb pilótapárosunk, így jó esély van rá, hogy nem csak két évre maradnak együtt, mivel szeretnénk stabilizálni a csapatot a következő évekre. Reméljük, Carlos megújul majd nálunk és velünk lesz a következő években.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: