DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon: A Netflix segített a Renault-hoz kerülni

Esteban Oconnak ki kellett ülnie a 2019-es szezont, miután nem jutott számára hely a rajtrácson Lance Stroll érkezése miatt. A franciának sokat segített a Netflix dokumentum-sorozata.

Lawrence Stroll 2018 második felében felvásárolta a Force Indiát, ezzel megmentve az istállót a csődtől és megreformálva a csapatot, amely idén már az Aston Martin támogatásával indul a Formula-1-ben.

Egyetlen ember látta kárát Stroll közbelépésének: Esteban Ocon, akinek így a következő, 2019-es szezonban már nem jutott hely, miután Stroll fiát, Lance-et ültette be Sergio Perez mellé a közben Racing Pointtá váló istálló másik autójába.



A francia pilótáról egy külön rész készült a Netflix Drive To Survive című dokumentum-sorozatában, aminek fő szála az volt, mennyi áldozatot hozott az Ocon család azért, hogy a kis Esteban megvalósíthassa álmát.

A 2020-ban a Renault-val visszatérő versenyző elmondta, szerinte nagy hatással volt visszatérésére a Netflix sorozata: „A forgatás akkor kezdődött, amikor még a Mercedes tartalékosa voltam, 2019-ben. A Netflix rivaldafénybe helyezett. Nem állítanám, hogy miattuk kerültem a Renault-hoz, de az biztos, hogy segítettek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: