DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc nem ad tanácsokat Sainznak

Ha eljutott a Ferrariig, aligha van szüksége az ő segítségére – vélekedik a monacói. Új csapattársa az ígéri, ugyanaz a Carlos Sainz marad, aki eddig volt.

Maranellóba rendelte két versenyzőjét a Ferrari, mivel a fioranói pályán zajlik a márka nagyszabású, ötnapos tesztje a 2018-as modellel. Kedden Charles Leclerc vezetett, szerdán és csütörtökön kapott lehetőséget Carlos Sainz, aki számára azért fontos ez az összeszoktató gyakorlás, mert a hivatalos téli tesztelés idén csak három napból áll. Leclerc-t megkérdezték, ad-e a helyszínen tanácsokat az új csapattársnak.



„Ha idáig eljutott, akkor szerintem nincs szüksége semmilyen tanácsra. Tökéletesen tudja, mit csinál, ez a nap pedig arra szolgál, hogy felépítse bizalmát a csapattal. Én kicsit jobban ismerem nála a csapatot, de ennyi. Gondos figyelemmel követtem őt ma, és csak a legjobbakat kívánhatom neki” – mondta a GMM szerint az olasz sajtónak Leclerc. Hozzátette, a három évvel korábbi autó vezetése is rengeteget segít Sainznak, mivel „a procedúrák nagyon hasonlók a jelenlegiekhez.”

Ugyanezen forrás alapján Sainz ígéretet tett rá: „megpróbálok ugyanaz a Carlos Sainz maradni. A munkamorálom és személyiségem juttatott el idáig, szóval igyekszem ezt az utat folytatni. Nincs mitől félnem” – fejtette ki a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: