DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Ennél jobban nem is kezdődhetne az év

A Ferrarinál idén debütáló spanyol pilóta szerdán életében először vezette a vörösök F1-es autóját. Az élmény óta madarat lehet fogatni vele, annyira boldog.

A Formula-1-es karrierjét tekintve fontos mérföldkőhöz érkezett Carlos Sainz, aki szerdán beülhetett a Ferrari tesztelésre előkészített 2018-as gépébe, az SF71H-ba. A csapat új pilótája Fioranóban gyakorolhatott a maranellóiakkal, ami egy óriási élmény volt számára.

"A nap, amit soha nem felejtek el" - idézte Sainz szavait a Motorsport. "Ma napkeltekor szólalt meg az ébresztőm, mert a pályára érkezés előtt nagyon korai megbeszélések vártak rám. Az egyik legkülönlegesebb pillanat az volt, amikor megérkeztem a pályára, és megláttam az 55-ös rajtszámú Ferrarit. Alig vártam, hogy beülhessek."

Egy új csapathoz érkező pilóta számára ezek intenzív alkalmak, hiszen teljesen új környezetben, ismeretlen arcok közé kerülve kell minél többet megtanulnia az autó és a csapat működéséről. "Átfogó programot teljesítettünk, és lehetőségem volt megismerkedni az egész csomaggal: a mérnökökkel és szerelőkkel, a kormánnyal, a procedúrákkal, amelyek nyilvánvalóan eltérnek azoktól, amikhez tavaly hozzászoktam. Nagyszerű volt, hogy ezen a fontos napom édesapám is jelen volt. Szeretném megköszönni ezt a kedves fogadtatást és ezt a kellemes napot Mattiának [Binotto], Laurentnek [Mekies] és mindenkinek a Ferrarinál. Boldog vagyok, jobb kezdést nem is kívánhattam volna."

Sainznak csütörtökön kora délutánig még van lehetősége gyakorolni a csapattal, ezt követően a Haas újoncának, Mick Schumachernek adja át a stafétát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: