DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Hamilton többel tartozik a Mercedesnek

A spanyol szerint nincs dominancia győztes autó nélkül, erre George Russell példája is rámutatott - ez történt Sebastian Vettellel a Red Bullnál és ez történt vele is anno a Renault színeiben.

A Formula-1-be némi pihenő után visszatérő Fernando Alonso is elismerően szólt a tavalyi remek beugrás kapcsán George Russellről - a Williams fiatalja kis híján futamot nyert a Mercedesszel, Alonso szerint pedig ez az eset tökéletesen szemlélteti, hogy mi a helyzet mot a sprotágban, vagy hogy hogyan kell értékelni az egyes versenyzők teljesítményét.

ali_2



"A Russell-ügy megmagyarázza a Formula-1 mostani verzióját. Öt nap alatt és nem száz alatt, hirtelen utolsóból első lett. Nem kellett hozzá sem isteni érintés, sem tibeti meditálás, vagy egyéb más hülyeség. Csak annyi kellett, hogy beülhessen a Mercedesbe. A pilóták értékelése bonyolult. Nyilván ha megnézzük, hogy Lewis Hamilton, vagy Valtteri Bottas kit lát legtöbbször a visszapillantójában, akkor az Max Verstappen. Charles Leclerc is kivételes tehetség, de az ő megítélésével várjunk még pár évet" - magyarázta Alonso a Rai Sportnak adott interjújában.

"Hogy melyik fél tartozik a másiknak többel a sikerekért? Hamilton a Mercedesnek. Nincs dominancia győztes autó nélkül. Ha uralsz egy szériát, az azt jelenti, hogy döntő technikai fölényed van. Ez történt Hamiltonnal, ez történt a Red Bullnál Sebastian Vettellel, aki azóta sem nyert vb-címet és ez történt velem is a Renault-nál 2005-2006-ban" - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: