DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc túl az első teszten: Tökéletes volt!

A Ferrari kedden egy különleges tesztet szervezett, ahol három nap alatt összesen hét pilóta ül autóba, köztük Carlos Sainz és Charles Leclerc is. A monacói beszélt keddi élményeiről.

Miután Carlos Sainz nem kapott engedélyt, hogy részt vegyen a 2020-as év végi, fiatal pilóták tesztjén, így a Ferrari miatta szerevezett egy tesztet Fioranóba. Mivel kétévesnél idősebb autóval bármikor pályára gurulhatnak, így a 2018-as autóval köröznek a pilóták.

Hétfőn a fiatalok, így többek közt az utoljára Ferrariban ülő Giuliano Alesi vezette az SF71H-t, kedden pedig már a koronavírus-fertőzésen átesett Charles Leclerc ült a volán mögé.

20036-f1-test-fiorano-day-2-charles-leclerc



„Jólesett végre visszaülni az autóba, sőt őszintén szólva briliáns volt az egész. Újra láthattam a szerelőimet, felölthettem az overallom, ismét megejthettem a bemelegítéshez tartozó szokásaimat, felhúzhattam a fejemre a sisakot és beülhettem az autóba, hogy aztán megnyomjam az indítógombot.”

„A Ferrari motorjának hangja mágikus, a nap pedig egyszerűen tökéletes volt, mindent sikerült véghezvinnünk, amit elterveztünk, nagyon jól éreztem magam egész nap. Most itt az ideje, hogy átadjam a helyem Carlosnak, és a legjobbakat kívánjam neki” – mondta a Ferrari pilótája.

Carlos Sainz számára egy egész tesztnapot biztosít a Scuderia, hogy minél jobban megszokja a Ferrari apróságait, a szerelőket és versenymérnökét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: