Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 7. vasárnap
F1

Hét versenyző ül autóba a Ferrari privát tesztjén

Az F1-es csapatnál debütáló Sainz mellett többek között Schumacher, Alesi és Svarcman is beülhet az istálló 2018-as autójába a jövő héten Fioranóban megrendezésre kerülő teszten.

Népes és illusztris társaság gyűlik össze január utolsó hetében a Ferrari tulajdonában álló Fiorano versenypályán. A maranellóiak eredetileg Carlos Sainz miatt szerveztek privát gyakorlást, mivel az új pilótájuk a tavaly év végi teszten nem kapott engedélyt a részvételre, az idei előszezoni teszt pedig minden eddiginél rövidebb, mindössze háromnapos lesz. Ezt kevésnek ítélték meg, de ha már kiköltöznek a saját pályájukra, akkor a lehető legtöbb versenyzőjüknek lehetőséget adnak a felkészülésre. 

ferrari-monza-20201Így történhet meg, hogy összesen hét ferraris ül autóba: Sainz mellett a csapattársa, Charles Leclerc, az F1-ben idén debütáló Mick Schumacher, a tesztpilótának leigazolt Callum Ilott, valamint a csapat nevelőakadémiájának három tagja, Robert Svarcman, Giuliano Alesi és Marcus Armstrong. 

A gyakorlást hétfőn a három akadémista kezdi az SF71H volánja mögött. Tőlük kedden Leclerc veszi át a stafétát egy teljes napnyi edzéssel. A legtöbb időt Sainz kapja, aki szerda reggeltől csütörtök délutánig másfél napon keresztül nyúzhatja az autót. A spanyolt Schumacher követi csütörtök délutántól péntek délelőttig. A sort Ilott zárja aznap délután – írta a Motorsport.

Az F1 szabályainak megfelelően két évnél idősebb autóval bármikor pályára gördülhetnek a csapatok, már ha rendelkeznek ilyennel. A szűkösebb költségvetésű istállók azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy idősebb versenytechnikákat tartsanak karban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?