DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Eltökéltség, tapasztalat: ezt hozza Ricciardo a McLarenhez

James Key dolgozott már együtt Daniel Ricciardóval korábban és most is nagyon várja, hogy ezt újra megtegye a McLarennél - van valami, amit mindig is csodált az ausztrál F1-es pilótában.

Carlos Sainz személyében egy nagyon jó versenyzőt veszített el erre az évre a McLaren Formula-1-es csapata, viszont sikerült a helyére egy másik nagyon jót igazolnia Daniel Ricciardo révén. Mindezt így látja James Key, a wokingiak technikai igazgatója is, aki korábban a Toro Rossónál már dolgozott is együtt Ricciardóval, így jól ismeri az ausztrált, tudja, hogy mire számíthat tőle. 

ricesz



"Carlos távozása űrt hagy maga után, de ez az űr megfelelően be lesz töltve. Nagyszerű, hogy Daniel csatlakozik és én már dolgoztam vele korábban, tudom, hogy eltérő véleményeket és munkamódszereket fog hozni a csapatunkba. Szóval lesz űr, de betöltjük" - mondta Key az F1 Nation Podcastnek adott interjújában.

"Nagy tapasztalattal rendelkezik és könnyedebb, joviálisabb hozzáállást is hoz magával. Az autón kívül is nagyszerű karakter, de nagy tapasztalatot és nagy eltökéltséget szállít nekünk. Ez az eltökéltség mindig lenyűgözött Danielben és amikor vezet, akkor különösen lehet látni és érezni is ezt. A rádióbeszélgetései során egészen más, mint amikor már kiszállt az autóból és megnyugodott. Hihetetlenül elszánt versenyző és szerintem egy bizonyított futamgyőztes, emiatt pedig másképp fog látni dolgokat akár az autóval kapcsolatban is" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: